La Bomba
In tekenfilms ziet een bom er altijd uit als zwarte bol met een brandend lontje eraan. La bomba is daar de chique versie van. Marmer, wolkjesglas en een gouden lontje... Booooom!

€ 189,00
Diphylleia Grayi
Wat? Zo’n moeilijke naam! Diphylleia grayi of Kristallen bloem is een plantje die witte bloemblaadjes heeft, en als het regent worden deze doorzichtig, een beetje zoals deze lamp. De kristallen bloemen verspreiden het licht op een heel eigenzinnige manier. Fonkel fonkel

€ 189,00
Cactus #2
Als je in Japan een cactus krijgt als cadeau van iemand wil dit zeggen dat deze persoon sterke lustgevoelens voor je heeft... just saying. Deze cactus-familie is vooral een lust voor het oog.

€ 139,00
Cactus #1
Als je in Japan een cactus krijgt als cadeau van iemand wil dit zeggen dat deze persoon sterke lustgevoelens voor je heeft... just saying. Deze cactus-familie is vooral een lust voor het oog.

€ 169,00
Goldmine
Het is niet al goud wat blinkt. Of toch wel? Deze keramische bol heeft een ruwe bolster en een hart van goud... en je blienkt in z’n vel

€ 169,00
Wengé Wengé
De typische chocoladebruine tinten van het Wengé-hout passen perfect bij de goudkleurige voet. De plafonnier van de bomma krijgt een heel nieuw leven in deze tafellamp.

€ 229,00
Monster Flower
De Rafflesia arnoldii is de grootste bloem op aarde. Ze wordt ook wel corpse flower of monster flower genoemd omdat ze de geur van rottend vlees zou verspreiden en haar voorkomen is nu niet bepaald die van een frivool violetje. Deze bloemlamp stinkt gelukkig niet.

€ 189,00
Lantern
Een klein fijn lampje met belletjesglas. De bellen in het glas geven een zeer leuk effect. Een lantaarn neem je normaal gezien mee om je te leiden in een donker bos... wel, niks van datte... deze heeft een snoer van 2 meter.

€ 189,00
Mini
Deze kleine maar fijne lamp is maar 15cm hoog. De keramische sculptuur heb ik gevonden op een rommelmarkt aan de kust. Ik vroeg aan de verkoopster of ze deze zelf had gemaakt. Antwoord: mo nink gie, kunn ik dadde nie wi

€ 99,00
Champignon #1
Deze champignons laat je beter niet meesudderen in een risotto. Ze zijn geplukt op een heilige plaats waarvan ik de locatie me niet meer kan herinneren, maar ik ben er bijna zeker van dat Madonna er ook was. Op de onderkant van deze lampen staat een kleine hint... Dit is de grote broer van het duo, deze heeft een bredere voet.

€ 129,00
Champignon #2
Deze champignons laat je beter niet meesudderen in een risotto. Ze zijn geplukt op een heilige plaats waarvan ik de locatie me niet meer kan herinneren, maar ik ben er bijna zeker van dat Madonna er ook was. Op de onderkant van deze lampen staat een kleine hint... Dit is de kleine broer van het duo, deze heeft een smallere voet.

€ 129,00
Saladier
Koude patatjes, tomaatjes, hardgekookte eitjes, blokjes ham en schijfjes augurk met een vinaigrette op basis van mosterd en mayonaise. Guts alles in een saladekom en werk af met verse bieslook. Ik hoop dat er in deze kom ook pareltjes van salades werden opgediend. Smakelijk.

€ 189,00
Beehive
Een kloeke lamp met een seventies uitstraling. De naam dankt hij aan de zeshoekjes in het glas die lijken op een bijenraat. Sweet like candy... even sweeter than honey...

€ 189,00
The Cocktail Shaker
Shaken, not stirred. Meneer Bond heeft gelijk; iets goed door elkaar schudden heeft een beter effect dan een beetje in het potje te roeren.

€ 189,00
Bubble bol Small
Dit is het kleinere broertje van de bubbelbolbellen-lamp. Waar de grote versie een ode is aan kauwgumbellenblazende meisjes, daar is deze een ode aan de zeepbellenblazende zomers zonder zorgen. Kijk, kijk! Al die bellen in de lucht! Pets. Plof. Pats.

€ 189,00
Bubble bol Large
Ik was altijd jaloers op meisjes die grote bellen konden blazen met hun sjiekelitte. Ik kocht dan een grote gekleurde naar niets smakende bol uit de sjiekenbak om het zelf te proberen maar uiteindelijk floepte die kleverige massa pardoes uit mijn mond... bellen blazen is iets voor meisjes, jongens stampen op een voetbal. Deze verstelbare kauwgombal is een ode aan alle meisjes die bellen kunnen blazen.

€ 229,00
Sphere
In de ene zaten er boontjes met een fijngesnipperd sjallotje, in de andere zaten koude patatjes met mayo en peterselie. Nu vormen ze een tijdlozer bestaan als verdeler van gezellig licht. Deze twee serveerkommen vormen een sphere van sfeer.

€ 259,00
Platoo
We can easily forgive a child who is afraid of the dark; the real tragedy of life is when men are afraid of the light. (Plato)Deze lichtgevende plateau (of Platoo) staat los balancerend in een eiken houder, de tekening in het antieke hout is verbluffend (mahtih in het West-Vlaams)

€ 139,00