Cloudy
Soms is een lampenkapje zo mooi dat je het beter puur laat. De marmerachtige structuur van dit Art Deco kapje lijken wel rookslierten van een paffende Française in een stationsbar op een druilerige dag. Was ik maar daar, even maar, in 1926... met die Française...

La Vase
Ik had een vaas die in de kast stond te wachten op het moment dat ik een boeketje geurige bloemen zou krijgen... de vaas stond er ondertussen 23 jaar. Ik heb er dan maar een lamp van gemaakt.

Schmetterling
Een schmetterling (of vlinder in het Nederlands) dankt zijn naam aan het volksgeloof dat vlinders betoverde heksen waren die van de room kwamen snoepen. Ook het Engelse butterfly heeft zijn oorsprong door dit geloof. Dit lampje met vlinders op het glas komt uit een sprookje zonder heks.

Cactus #3
Als je in Japan een cactus krijgt als cadeau van iemand wil dit zeggen dat deze persoon sterke lustgevoelens voor je heeft... just saying. Deze cactus-familie is vooral een lust voor het oog.

Nuclear Flower
Hopelijk zien we deze mushroom clouds nooit meer op onze aardbol verschijnen. Deze lamp is zeker geen ode aan atoombommen, oorlog en wereldleiders met kleine p**tjes... make love not war. Die hippies zaten er nog niet zo ver naast met hun flower power.

Green Olive
Groene olijven met of zonder pit, ik mag ze allemaal. In deze lamp zit er alleszins pit. De naam dankt hij aan de groen gekleurd glazen lampenkap en het olijfhouten ornament. Afgewerkt met een goudkleurige ressort (springveer) omdat het kan.

Schijf met nootjes
Ik had vroeger in mijn slaapkamer een planché-vloer. Daar zaten veel oneffenheden en ook noesten in (noten is eigenlijk niet correct, dat is brugs; “een neute”). Sommige van die “neuten” zaten een beetje los en dan kon je die door de planché duwen om nooit meer terug gevonden te worden.

A Touch of Pink
Er zijn duizend soorten roze maar deze roze “toets” doet me echt wel denken aan een nunnebille... je weet wel, die sponzige snoepen met links een witte kleur en rechts die typische roze kleur... of was het nu links roze en rechts wit? Oeie, die spekke stoat ip ze kop

Hamburger #1
Deze unieke sfeerlamp is opgebouwd uit 2 plafonniers uit bomma’s tijd, uitgewerkt met 2 gesegmenteerde eiken ringen gefreesd uit een antieke kast, afgewerkt met goudkleurige details. Het kristalachtige glas geeft een leuk effect. De vorm doet denken aan een... euh... hamburger hé.